At gå til lægen i Dubai

Jeg har været på hospitalet i dag. Ikke noget farligt eller akut – men havde fået et udslæt på huden, som jeg gerne ville have en hudlæge til at kigge på. I Dubai skal ens arbejdsplads sørge for sygeforsikring. Så via forsikringen gennem mit arbejde har jeg adgang til en lang række hospitaler og klinikker. Jeg ringede til et anerkendt hospital og kunne allerede få en tid dagen efter. God service med så kort ventetid. Så langt, så godt.

Lige nu er der ca. 44 grader i skyggen, så det er lidt varmt at forlade bilens aircondition. Men jeg parkerede i nærheden af indgangen og gik det sidste stykke op til hovedindgangen, der mest minder om indgangen til et hotel. Ved indgangen finder jeg ud af, at hospitalet tilbyder valet parking – altså at man kan køre helt op til døren og aflevere sin bil. Og så kører de bilen frem til en, når man er færdig. Meget Dubai-agtigt! Og ikke noget jeg normalt ville forbinde med et hospital.


Receptionsområdet kunne ligeså godt have været på et flot hotel. De tre portrætter, der hænger på væggen, er Sheikh Khalifa Bin Zayed Al Nahyan (regent i Abu Dhabi), afdøde Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan (tidligere præsident og grundlægger af landet) og Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum (regent i Dubai). Disse tre portrætter vil man kunne se i receptionen på de fleste hoteller i Emiraterne – og åbenbart også på hospitaler.

Et æble (i cellofan) om dagen…

Men det var egentlig selve oplevelsen inde ved lægen jeg ville fortælle om. Det forløb nemlig ikke helt som et besøg hos lægen i Danmark…

Jeg bliver kaldt ind fra venteområdet af en lille, asiatisk kvinde: “Ma’am Tina” (intet ondt om asiater, men der er altså ingen, der siger ‘maaa’aaam’ som dem 😂).

Jeg kommer ind i et lokale og så begynder det: “Ma’am, is this the problem?” og peger på udslættet ved mit øje. Jeg når kun lige at svare ja, før hun fortsætter: “Ma’am, what’s your weight? Ma’am, do you know your height?” Jeg skal jo bare have kigget på min hud og forstår ikke helt hvad alt det skal til for, så fik sagt: “There is absolutely no reason for you to ask about my weight and my height when I’m seeing a dermatologist!” Derudover fik jeg også målt blodtryk og pludselig stukket et termometer ind i øret – på samme tid! (alt sammen pænt irrelevant i mine øjne 🙄).

Så kommer jeg endelig ind til lægen. Han kigger på huden og vi snakker lidt. Jeg har en klar idé om, hvad det er, for jeg har haft noget lignende for nogle år siden – han kommer dog med et helt andet bud, som jeg var ret uenig i (ja, jeg har jo også googlet). Så baseret på tidligere erfaringer med lignende udslæt lufter jeg mine tanker om en mulig diagnose for ham (sagt på en meget pæn og venlig måde, naturligvis). Dette var han meget uenig i og tilføjede: “You are here to listen to the doctor’s opinion”. Vores kulturer ser lidt forskelligt på magtdistance (han er mandlig, ældre læge fra Syrien) og jeg skulle hvert fald ikke tro, at jeg vidste hvad det var 😉

Jeg fik hele tre medikamenter på recept. Dem havde jeg selvfølgelig ikke tænkt mig at hente – man er vel lidt skeptisk anlagt 🙈 og jeg er ret sikker på at hans bud på en diagnose er forkert. Men lægen insisterede på, at jeg gik hen til apoteket på sygehuset og kom tilbage til ham, så han kunne give mig instrukser. Okay så.

Apoteket var ret high-tech…

… men den mandlige apoteker bag disken var HELT traditionel araber: Da jeg spurgte om medicinen var dækket af forsikringen svarede han: “Inshallah” (hvis Gud vil)… og jeg kunne ikke lade være med at grine lidt 😊

En lidt mærkelig oplevelse alt i alt, men egentlig var den bare helt typisk Dubai 😂

Nu prøver jeg at få en tid til en second opinion hos en hollandsk hudlæge, der forhåbentlig har et lidt mere fornuftigt forhold til medicin 😬

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.