Kamelløb

I ørkenen, ikke så langt fra Dubai, kan man opleve kamelløb 🐪 Sammen med nogle fra arbejdet tog jeg for nogle uger siden ud for at få sand mellem tæerne og kamelerne tæt på.

Kamelløb er en del af den emiratiske kultur og handel med kameler er big business i Golfstaterne. Der ligger et kamelmarked i Al Ain i emiratet Abu Dhabi, som siges at være landets største. Det er helt klart på to do-listen hernede. Kameler bliver brugt til løb, men også til mælk og kød. Jeg har flere gange taget chokolade lavet på kamelmælk med hjem til Danmark fra Dubai – det er en lille og sjov souvenir 🙂

IMG_1841Der var nok hundreder af kameler ude ved banen i Al Marmoom. Nogle bliver ledt væk fra banen efter et løb, andre står længere væk og bliver ført frem mod banen, når tidspunktet for deres løb nærmer sig. I området bag startområdet bliver kamelerne linet op og gjort klar til start.

Tidligere var det en menneskelig jockey, der sad på kamelerne. Nu bruger man en lille robot, placeret bag puklen, til at styre kamelerne. Efter sigende kan ejerne af kamelerne også se kamelernes fart og hjerterytme vha. af robotten.

Her er en gruppe kameler klar til start.

IMG_1844

IMG_1854 (2)

 

 

 

 

 

 

Der er ingen nedtælling eller tegngivning – pludselig går løbet bare i gang! I videoen nedenfor var det derfor ret svært at fange selve starten. Et tegn på, at et løb er ved at gå i gang, er bilerne med en kameramand siddende i en stol på taget og de mange flotte firhjulstrækkere, der gør klar til at følge kamelerne helt tæt på fra en vej langs banen under løbet. I bilerne sidder emiratierne og styrer robotjockeyerne.

I en sprint kan kameler løbe 67 km/t, men over længere afstande, som det løb vi så, løber de ca. 40 km/t.

Ved banen tager de sig af kamelerne på Dubai Camel Hospital. Det kunne vi dog ikke få lov til at se 🙂

IMG_1856Kamelløbet er en af de lidt mere autentiske oplevelser jeg har haft i Dubai. Herude er der ikke nogen neonlys og glasfacader, som i de nyere dele af Dubai – her er kun støv, kameler og hvidklædte emiratier, der hæpper på sine kameler. Helt sikkert en køretur værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.