San Pedro de Atacama – dag 1

San Pedro de Atacama er blandt de mest populære steder at besøge i Chile og det er virkelig forståeligt – i San Pedro de Atacama finder man noget af den flotteste natur jeg nogensinde har set!

DCIM100GOPROVi rejste fra Santiagos lufthavn tidligt om morgenen d. 30/4 og efter et par timers flyvning ankom vi til Calama lufthavn. På trods af den forholdsvis korte flyvetur er landskabet helt anderledes deroppe; det er super tørt og ørkenagtigt alle steder. Vi havde besluttet os for at bo forholdsvist billigt og så i stedet bruge nogle penge på at leje en bil, så i lufthavnen stoppede backpacker-rejsestilen, da vi smed rygsækkene i bagagerummet på vores fine Mazda Sport… 🙂

DCIM100GOPRO

Første stop på vores fem-dages miniferie i det nordlige Chile var i byen Calama, hvor vi besøgte verdens største åbne kobbermine med det meget mundrette navn Chuquicamata.

 

 

2014-04-30 15.17.23 redMinen er ca. 800 hektar stor og ca. 1 km dyb. Her er vi ved udsigtspunktet næsten på toppen af minen.

De kæmpestore lastbiler ser meget små ud når de kører nede på bunden af minen.

 

gravemaskine

 

Ved siden af denne meget store gravemaskine kan man lige ane en rød pickup truck. Så får man lidt en fornemmelse af hvor stor gravemaskinen her er.

 

 

 

 

 

IMG_1217Tæt på minen ligger spøgelsesbyen af samme navn, som man begyndte at bygge i 1911. Byen voksede hurtigt og indbyggertallet nåede på et tidspunkt 25.000 indbyggere –  minearbejdere og deres familier. Der var derfor både skoler, hospitaler, biograf og meget mere i byen. I begyndelsen af 1990’erne målte man – blandt andet – meget høje niveauer af arsenik og det blev besluttet at byen skulle lukkes og alle beboere skulle flyttes til den nærliggende by, Calama. I 2007 lukkede man byen helt for beboelse og nu er der bare kontorer for minefirmaet CODELCO tilbage.

Der var en ret speciel atmosfære i byen og det føltes allermest som at være i en filmkulisse til en amerikansk western.

IMG_1204IMG_1210IMG_1216

 

Efter en lang dag nåede vi frem til San Pedro de Atacama og vores hostel.

Stay tuned – farawayfromdk, over and out 🙂

2 tanker om "San Pedro de Atacama – dag 1"

  1. Hvor ser det fint ud søs, og du ser godt ud, glæder mig til at høre om det når du kommer hjem. Lige om lidt. 😀

  2. Spennende turer du er på, ser ut som det er kaldt der. Men det er vel snart vinter der nede. Hvilken dato kommer du hjem?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.