Studielivet i Chile

Så er det blevet hverdag i Chile og semesteret på Universidad del Desarrollo er startet. Den 27. og 28. februar havde vi introduktionsdage på universitetet med en masse praktisk information og selvfølgelig med et besøg på en vingård – Chile er jo et vinland. Vingården vi besøgte hedder Viña Undurraga og ligger lidt uden for Santiago.

IMG_0756IMG_0763

Efter en rundvisning på vinmarkerne, i produktionsområdet og i vinkælderen var det endelig tid til smagsprøver. Vi prøvede fire forskellige vine og jeg købte selvfølgelig en flaske med hjem 🙂

Vinsmagning

Den første introduktionsdag var på skolen med diverse praktiske informationer og rundvisning på campus. Universitetet ligger i udkanten af Santiago, lidt oppe i bjergene, og at komme derhen er ikke så let – alt efter hvornår på dagen jeg har undervisning tager det minimum en time at komme i skole. Jeg tror dog at beskrivelsen af transporten i Santiago kræver sit helt eget indlæg…

Campus er bygget op som man forestiller sig at alle amerikanske universitetsområder er bygget op med både træningscenter og store grønne arealer mellem bygningerne. Til forskel fra CBS, så er alt samlet på ét sted og når man kan have timer fra kl. 08.30-20.10 om aftenen er det rart, at der både er et godt fitnesscenter og en hyggelig café med en fin udsigt over byen.

Uni facadeComputerrum uniCampusFitness uni

Jeg skal have fem fag og ét af dem må være på engelsk – de resterende fag er på spansk. Jeg har valgt marketing, high level management abilites, human resources management, e-commerce og Chilean culture, som er det eneste fag på engelsk. Pga. den lange transporttid har jeg prøvet at sammensætte mit skema, så jeg skulle i skole så få dage i ugen som muligt. E-commerce bliver nok ikke lige mit favoritfag, men det passede ind med de øvrige fag, så jeg kunne få fri om onsdagen 😀 Desuden er onsdag en populær gå-i-byen-dag i Santiago, så det passer mig ret godt at skulle møde lidt senere torsdag morgen.

Skærmbillede 2014-03-22 kl. 12.27.56

Hvor man på CBS selv har ansvar for at lære noget, så er universitetslivet i Chile noget mere som at gå på handelsskolen igen; der er mødepligt (alt efter hvilket fag det er skal vi have et fremmøde på min. 75-85 %) og i flere af fagene er der prøver hver uge for at tjekke at vi læser kapitlerne.

Alt i alt er jeg dog rigtig glad for universitetet og jeg er sikker på at det bliver et rigtig godt semester!

2 tanker om "Studielivet i Chile"

  1. Kære Tina 🙂
    Det er så dejligt at følge lidt med i noget af det du oplever i Chile. Du får da virkeligt oplevet noget og set lidt af hvert! Så spændende! Vi glæder os til at høre mere. Knus fra far og mor

  2. Kære Tina 🙂
    Det er så dejligt at følge lidt med i noget af det du oplever i Chile.
    Du får da virkeligt oplevet noget og set lidt af hvert! Så spændende! Vi glæder os til at høre mere.
    Knus fra far og mor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.