Chilensk gæstfrihed og åbenhed

Som jeg skrev i sidste indlæg, så har jeg endelig fundet et sted at bo i Santiago 🙂

Huset

Jeg brugte 4-5 dage på at lede efter et værelse på nettet og var også ude og se tre værelser før jeg fandt dette. Den flotte bygning har pool, fitness-faciliteter og 24-timers vagt, som gerne åbner døren for én når man kommer hjem fra supermarkedet med mange poser i hænderne.

Værelset er en del af en stor lejlighed på ca. 100 kvm. beliggende i bydelen Providencia, som er et meget fint område med masser af restauranter og butikker i nærheden samt et metro-stop nogle minutters gang fra lejligheden.

Balkon

Den er beliggende på 10. etage og fra balkonen er der den fineste udsigt mod centrum og mulighed for at se Santiagos flotte solnedgang.

Solnedgang

 

 

 

 

 

 

Da jeg skulle ud og se lejligheden første gang tilbød ejeren (Cristian, som jeg deler lejligheden med) at komme og hente mig i sin bil. Pga. lidt almindelig dansk skepsis tog jeg selvfølgelig Mette fra min klasse med, så jeg ikke skulle være helt alene. Cristian viste sig hurtigt at være en super hyggelig, hjælpsom og udadvendt chilensk fyr, der har rejst i det meste af verden og derfor lejer sit værelse ud til en udlænding.

Vi blev ret hurtigt enige om, at jeg gerne måtte flytte ind og det var jeg selvfølgelig interesseret i at gøre hurtigst muligt, da vi egentlig kun havde booket fem nætter på vores hostel i første omgang. Han skal på weekendophold uden for Santiago og tilbyder derfor at jeg bare kan få nøglerne og flytte ind mens han er væk – hvilken tillid! Jeg ville dog have det bedst med at flytte ind mens han var der, så vi aftaler at jeg kan flytte ind mandag, når han kommer hjem fra arbejde, hvor han da selvfølgelig også lige tilbyder at hente mig og al min bagage på vores hostel. Sikken hjælpsomhed!

Familiefødselsdag

FamilieTirsdag d. 18/2 fylder Cristians lillebror 27 år og der er stor fest hjemme hos forældrene, der bor i en anden bydel i Santiago. Han inviterer både Mette og mig med på trods af at han på daværende tidspunkt knapt nok kender os. Vi købte en flaske rom, som vi pyntede med masser af små, danske flag i dagens anledning – den fik lillebroren i gave og den blev åbnet med det samme, sat på bordet og selvfølgelig drukket 🙂

Det endte simpelthen med at blive en fantastisk hyggelig aften! Cristian introducerede os for hele sin søde familie og vi fik både kage og drinks (rom og lagkage er i øvrigt slet ikke dårligt sammen ;-)) før der sent på aftenen blev tændt op i grillen og serveret en lille hotdog og noget kød.

Tina og CristianGrill

Onsdag og torsdag aften tog han mig med i byen og introducerede mig til mange af hans søde venner. Det er åbenbart ikke helt uvanligt at gå i byen indtil både 1 og 2 om natten i hverdagene selvom man skal køre på arbejde om morgenen kl. 7.30 🙂

Fredag aften havde jeg inviteret nogle af de andre piger fra CBS til cuba libre på balkonen og senere på aftenen kom Cristian og en af hans venner hjem og så gik vi lige i byen igen…

Lørdag blev en velfortjent hviledag 😉

Alt i alt har det været en fantastisk oplevelse at komme til Chile, at flytte ind hos Cristian og at lære en masse søde chilenere at kende. Det tegner til at blive fem helt fantastiske måneder!

4 tanker om "Chilensk gæstfrihed og åbenhed"

 1. Åhh det ser alt for lækkert ud og sikke en fantastisk roomie du har fundet dig!
  Det er fantastisk at have en lokal i sit netværk, som ‘bare lige’ kan introducere en 🙂

  Jeg elsker dine små opdateringer! Det skulle du være startet på meget tidligere i dit rejseliv!

  <3 Flere billeder af sol – det mangler vi lidt i DK 😉

  • Hej kære Lene
   Tak for din besked 🙂 Min roomie er nemlig bare helt fantastisk! Er virkelig glad for at bo her.
   Jeg synes faktisk også det er ret sjovt med bloggen og er ret ked af at jeg ikke har gjort det før. Det kunne der være kommet mange gode indlæg og billeder ud af fra rejseledertiden 😉
   Flere billeder af sol skal der komme!
   Kram Tina

 2. Hej Tina 🙂
  Det er så dejligt at følge lidt med i dit liv derovre, og det virker jo til at du trives rigtig godt allerede i Chile, og at du har fundet et godt sted at bo. Samtidigt får du da meget indsigt i hvordan chilenerne lever, når du får lov til at komme med til fødselsdag mm. Skønt! Held og lykke med dit studie 🙂 Knus far og mor

  • Hej moren og faren
   Tak for beskeden 🙂 Chile er helt fantastisk og jeg trives rigtig godt! Cristian har været en super vært og det er jo lige præcis dét med den chilenske levemåde og kultur jeg er interesseret i at lære mere om, så det er helt perfekt at han tager mig med rundt.
   Det er på mange måder et meget nemmere land at bo i end fx Cuba, Den Dominikanske Rep. og Venezuela var. Alting er bare meget mere velfungerende. Alligevel overraskes jeg hver dag af at ting alligevel ikke er helt så velfungerende, som jeg gik og troede inden jeg kom herned. Men det er en del af charmen ved Sydamerika. I aften kl. 18.50 starter skolen! Det bliver spændende.
   Kram Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.